i

 

Uvjeti i propozicije

 

 

Uvjeti i propozicije za sudionike Foto Ex Tempore

 

 

Fotografi dolaze isključivo na poziv organizatora. Dolazak sudionika očekuje se u srijedu, 03.10.2018. do 20 sati (u radno-prijemnom prostoru Zajednice Talijana Novigrad), a najkasnije do četvrtka u 9 sati. Put do prijemnog prostora, koji se nalazi u Mlinskoj ulici 4/B, bit će označen putokazima.

KOTIZACIJA

Natjecateljska kotizacija iznosi 20 € ili 150,00 kn te se uplaćuje unaprijed na dolje navedeni broj računa. Ukoliko plaćate u eurima na žiro-račun, molimo vas da zbog bankarskih troškova uplatite 25 €.

Napomena: sudionici iz drugih država uplaćuju kotizaciju prilikom dolaska i prijave u radno-prijemnom prostoru.

IBAN: HR59 2380 0061 1200 0290 9
Zajednica Talijana Novigrad
ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG DD

Prilikom plaćanja obavezno navestisljedeće podatke:
Ime i prezime sudionika
Primatelj uplate: ZAJEDNICA TALIJANA NOVIGRAD
Svrha plaćanja: Kotizacija –  FET
Datum plaćanja

Nakon uplaćene kotizacije i ispunjene prijavnice, vaše mjesto na Foto Ex Temporu je rezervirano.

Organizator sa sponzorima snosi troškove:
– prijevoza kombijima na lokacije željezničkih stanica i povratak u Novigrad
– ispisa fotografija za izložbu
– mogućnost rada na računalima
– četvrtak – subota večera
– nagrade

 

SMJEŠTAJ ZA VRIJEME TRAJANJA “FOTO EX TEMPORE”

Molimo fotografe da si sami rezerviraju smještaj kako ne bi dolazilo do nesporazuma ili neadekvatnog smještaja. Mi vam možemo pomoći u bržem izboru navedenim linkovima na internet stranice hotela, agencija ili kampa.

www.aminess.com

www.uniline.hr: apartmani Al Porto i Rivarella

Villa Radovan

www.hotelmakin.hr

www.epoca360.com

www.elektromarket.hr

www.ericaturizam.hr

 

AUTORSKA PRAVA

Organizator zadržava pravo objavljivanja fotografija isključivo u cilju promoviranja manifestacije, organiziranja izložbi Foto Ex Tempora i umjetničkog kataloga, uz potpisivanje autora. Nagrađene fotografije smatraju se otkupljenima uz obavezu potpisivanja autora prilikom objavljivanja. Autori nagrađene fotografije mogu objavljivati s napomenom o mjestu i manifestaciji gdje je nagrađena.

 

NATJECATELJSKE PROPOZICIJE

Ove godine odredili smo dvije teme za natjecanje:

Tema A: Industrijska baština
Tema B:Novigrađani

Za završnu izložbu (natjecanje) moguće je predati 3 fotografije, od čega mogu biti sve u temi A, sve u temi B ili po izboru u temi A i u temi B.

 

OBRADA FOTOGRAFIJA

Bez obzira na to što će u našem radnom prostoru biti omogućen rad na računalima, poželjno je donijeti vlastita računala ukoliko je to moguće, a sve u cilju kvalitetnijeg neometanog rada. Dozvoljena je obrada fotografija u grafičkim programima poput Photoshopa i slično, ali montaža nije dozvoljena.

 

PREDAVANJE RADOVA

Na dnevnom rasporedu, koji ćete dobiti po dolasku u našem prijemnom prostoru, biti će naznačena vremena za predavanje snimljenih materijala, kao i format u koji treba spremiti fotografije za printanje. Molimo sve sudionike da poštuju vremena za predaju radova, jer u protivnom nećemo biti u mogućnosti  isprintati njihove fotografije.

 

NAGRADE

Nagrade su sponzorske, fotografske i turističke. Organizator ne preuzima odgovornost i troškove dostave nagrada, što znači da nagrađeni fotografi trebaju osobno preuzeti nagrade ili organizirati prijevoz.